שעות פעילות

ראשון - חמישי : 9:00 - 17:30

מגדל הכשרת היישוב

ז'בוטינסקי 9, בני ברק

0723936594

24/7 מענה אנושי

מיקומך באתר:

בלוג המרכז להסדרת חובות

מומחים במציאת פתרונות לבעלי חובות

המדריך למציאת עו"ד לפשיטת רגל

עורכי דין פשיטת רגל הם סמכויות משפטיות אשר יכולות לייצג חייבים מסחריים בין אם הם כבר מצויים בהליך פשיטת רגל, ובין אם הם כרגע מכלכלים את צעדיהם לקראת תשלום חובותיהם. כלכול צעדים שכזה כרוך בבחירה בין הסדר נושים ישיר, הוצאה לפועל או פשיטת רגל. לא תמיד מקבלים מה שרוצים, שכן הנושה יכול בעצמו לפנות גם להוצאה לפועל וגם לפשיטת רגל על מנת שיפתחו תיקים לחייב. לכן, תפקידו של העורך דין הוא גם להתמודד עם מצבים בהם הנושים קבעו סטטוס נתון עבור החייב, שבהרבה מקרים יכול להיות סטטוס פשיטת רגל.

עורכי הדין מסבירים: מדוע שנושה יבקש שהחייב שלו יהיה פושט רגל?
עורך דינו של הנושה לעולם לא ימליץ לו לעשות את זה אלא אם כן החייב כבר היה "חבר" בהוצאה לפועל. פשיטת רגל היא בסך הכל לא היתרון הכי גדול לנושה, שכן הוא מוכנס להסדר נושים שכלל לא בטוח שייצא ממנו עם כסף ביד. יחד עם זאת, אם עורך דינו של הנושה השתכנע שהוא בסקאלה גבוהה על פי חוק באותו הסדר נושים, ואם הוא השתכנע שההוצאה לפועל לא עושה דיו כדי להביא מהר כסף מהחייב, הוא ימליץ ללקוח שלו לפתוח לחייב תיק פשיטת רגל. בפשיטת רגל, לשופט המחוזי, לכונס הרשמי ולמנהל המיוחד שלו יש את כל הסמכויות לגביית כסף, כולל חילוט בתים ומכוניות, ולזה בדיוק הנושה מפלל: שיוזרם כסף מהחייב כמה שיותר מהר, לא חשובה הדרך.


מהו תפקידו המעשי של עורך הדין של החייב בפשיטת רגל?
למצוא סייגים בחוק שמאפשרים לו, גם אם שילם רק חלק מהכסף לקופת הכינוס, לקבל הפטר מלא מבית המשפט המחוזי. להגן באופן מעשי על החייב כאשר הוא נקלע להסתבכות עם בית המשפט המחוזי, הכונס הרשמי או המנהל המיוחד בפשיטת רגל: ישנם מצבים בהם הם גילו שיש לו רכבים ודירות שלא דווחו. עורך הדין אחראי לבנות חוות דעת משפטית שתקבע כי לא ניתן לעשות זאת, וכי החייב פעל בתום לב, ולא כמו שהם יבקשו לטעון – לא דיווח במטרה להסתיר את המידע.

המטרה של עו"ד פשיטת רגל היא להביא את החייב ממצב של פושט רגל לקבלת הפטר מלא מחובותיו!

עוד נושאים שאולי יעניינו אותך:

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי 2019

החוק החדש מעביר את האחריות לרשות האכיפה והגבייה (הוצאה לפועל לשעבר) על חייבים יחידים שחובותיהם נמוכים מ-150 אלף שקל , ואילו חייבים שחובותיהם עולים מ- 150 אלף שקל יהיו באחריות האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי, שמעכשיו ייקרא "הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".

קרא עוד »
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

מלאו את הפרטים בטופס המצורף

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק:

שירותי המשרד:

כפתור נגישות

משרד עורכי הדין אלגבי אגבלי מלכית המומחים בישראל למחיקת חובות השאירו פרטים עכשיו: