הליכי פשיטת הרגל רק גוברים בשנים האחרונות. חייבים רבים, מתמודדים עם חובות רבים, בשל המצב הכלכלי שכבר שנים פוקד את ישראל. יש לפנות לעו"ד על מנת שיבצע סגירת חובות בתהליך פשיטת רגל, על מנת לעכב את הליכים שיש להתמודד מולם וגם מלחיצים את החייבים, כגון מעקלים המגיעים לבית החייב, עיקול משכורות, כספים בחשבון ועוד. אין זה מפתיע כלל, כי חייבים פונים להליכי פשיטת רגל. זהו פתרון אפקטיבי להסדרת החובות שכולל מטריית הגנה, בדמות עיכוב הליכים נגד החייב או החייבים. הליך זה גורם לחייבים, לנהל את חייהם ללא חשיפה להליכי גבייה. מדובר על הליכים משפטיים שמנוהלים בביהמ"ש המחוזי ומטרתם הינה הסדרת חובות החייבים באופן מרוכז ויעיל ע"י ערכאה שיפוטית שבוחנת את מצבו הכלכלי העדכני של החייבים.
בדיקה מעמיקה של ביהמ"ש לפני הליכי פשיטת הרגל.
בית המשפט, יבצע חקירה מעמיקה של החייב, בטרם יחליט בדבר סגירת חובות בתהליך פשיטת רגל. זוהי הזדמנות טובה לחייב לפתוח דף חדש בחייו שיהיה נקי ללא חובות וכן, מאפשר לנושים להיפרע מחובותיהם באופן יעיל ומהיר ע"י מימוש נכסיו של החייב. הבדיקה כוללת הכנסות החייב מול הוצאותיו. ניתן לקבל לאחר הבדיקה, צווי חיוב מבית המשפט כך שיוכל לשלם את החובות בתשלומים חודשיים על פי יכולותיו הכלכליות. ניהול הליכי פשיטת הרגל, מאפשר לחייב שהסתבך בחובות, לנהל חיים תקינים, ללא מתח ופחד.
תנאים שיש לדעת לפני הליך פשיטת רגל
חייב , המבקש להגיע להליך של סגירת חובות בתהליך פשיטת רגל, יש לברר את התנאים ואלו הם:
• כלל החוב צריך להיות על סך של 13,177 ₪,
• יש לצרף לבקשה מסמכים וטפסים שנדרשים לצורך כניסתו להליך זה, כגון דין וחשבון בדבר הוצאותיו, הסכמה למסירת מידע, תצהיר הסתבכות בחובות ועוד.
• אם החייב יבקש צו כינוס לנכסיו, עליו אף לבקש את אישור הכונס הרשמי בכתב לצורך הליך פשיטת הרגל.
על מנת להגיע להליך זה, שהוא מורכב ומסובך, יש לפנות לעו"ד המתמחה בחובות והוצאות לפועל, כך שלא תהיינה טעויות מצד החייב בשל חוסר ידע משפטי, מה שעשוי לא להיות לטובתו. .