שעות פעילות

ראשון - חמישי : 9:00 - 17:30

מגדל הכשרת היישוב

ז'בוטינסקי 9, בני ברק

0723936594

24/7 מענה אנושי

מיקומך באתר:

בלוג המרכז להסדרת חובות

מומחים במציאת פתרונות לבעלי חובות

סגירת חובות בקופת חולים

כל אזרח במדינה מבוטח בקופת חולים, כאשר לרוב, אך לא בהכרח, הביטוח נעשה על פי המשפחה של המבוטח. כיום קל יותר לעבור מקופת חולים אחת למשנתה מאשר בעבר. יחד עם זאת, קופת החולים מאד דומה לבנק במתכונתה כגוף מאוגד: מצד אחד זה מוסד שעומד בתחרות מול קופות חולים אחרות, ועל כן הוא לא לגמרי מונופול ולא לגמרי "רכוש" המדינה. מצד שני, קופת חולים אינה מרפאה פרטית. הטיפולים הניתנים בה הם טיפולים מסובסדים על ידי משרד הבריאות, ולכן משרד הבריאות דורש מהקופות לגבות מכם גמלה חודשית כמבוטחים. סוג כזה של ישות עסקית נחשב נדיר במרחב המסחרי, ולכן עלולות להתעורר עמו בעיות בנושא התשלומים. למשל אם עברתם מקופת חולים אחת למשנתה, הקופה הקודמת עלולה לטעון שהמעבר חל בתאריך מאוחר ולא מוקדם, ולחייב אתכם על ההפרש. גם בקופת החולים הקבועה שלכם עלולה להתעורר בעיית תשלום אם המזכירות הרפואית נקבה במחיר אחד, והמכתב מהנהלת הקופה נקב במחיר אחר עבור אותו טיפול או אותה סובסידיה. לכן, חשוב מאד לדעת מה לעשות במקרה של מחלוקת עם קופת החולים, ולא להניח שבכל המקרים הקופה היא שצודקת. בהרבה מקרים התברר כי ההפך הוא הנכון.

מה עושים כדי להוכיח את צדקתנו בטענת חוב לא מוצדקת של קופת החולים?
יש להיעזר בעורך דין סגירת חובות בקופת חולים. עורך דין מסוג זה יבחן את מהות החוב, ויקבע על סמל חוות דעת משפטית האם זהו חוב מוצדק, אם לאו. במידה והחוב לא היה מוצדק יפעל עורך הדין לחשוף את האמת באמצעות הגשת כתב תביעה נגד קופת החולים, או אם הוגש כתב תביעה נגד החייב, יוגש כתב הגנה שיגן על הלקוח (כלומר עליך, מבוטח יקר) מפני החוב, ויוכיח שהוא מופקר ולא נכון מבחינה חוקית.


האם חוב בקופת חולים עלול להופיע בסבירות גבוהה?
חלק מהחובות נובעים מטעויות של לקוחות שלא הסדירו כהלכה את ביטוח הבריאות שלהם, וחלק מהחובות נובעים ממחלוקות אמתיות שגם אתם וגם קופת החולים יודעים מה קרה מבחינה מוניטרית (כספית) וכל אחד מנסה למשוך לטובתו. בשני המקרים רצוי שעורך דין יטפל בתביעה שלכם. הם עלולים לקרות בסבירות גבוהה, בייחוד כאשר מדובר במקרה השני בו שניכם מודעים למחלוקת הכספית.

עוד נושאים שאולי יעניינו אותך:

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי 2019

החוק החדש מעביר את האחריות לרשות האכיפה והגבייה (הוצאה לפועל לשעבר) על חייבים יחידים שחובותיהם נמוכים מ-150 אלף שקל , ואילו חייבים שחובותיהם עולים מ- 150 אלף שקל יהיו באחריות האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי, שמעכשיו ייקרא "הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".

קרא עוד »
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

מלאו את הפרטים בטופס המצורף

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק:

שירותי המשרד:

כפתור נגישות

משרד עורכי הדין אלגבי אגבלי מלכית המומחים בישראל למחיקת חובות השאירו פרטים עכשיו: