שעות פעילות

ראשון - חמישי : 9:00 - 17:30

מגדל הכשרת היישוב

ז'בוטינסקי 9, בני ברק

0723936594

24/7 מענה אנושי

מיקומך באתר:

בלוג המרכז להסדרת חובות

מומחים במציאת פתרונות לבעלי חובות

סגירת חובות בעיריות ורשויות מקומיות

ביטול עיקולים

המצב במדינת ישראל, כמו בשאר הארצות, אינו פשוט ואנשים רבים בארץ, בשל המיסים הגבוהים, מוצאים עצמם בחובות גדולים בעלי סכומים לא ריאליים שהם רחוקים מהסכום המקורי אותו חויבו לשלם. בעיריות והמועצות השונות, ננקטות פעולות כגון עיקולים על חשבונות בנקים, מאסרים, הגבלות ועוד. ישנם רבים, אשר אינם יודעים לגבי סגירת חובות בעירייה- כל מה שצריך לדעת. באמצעות עורכי דין, המתמחים במחיקת חובות בעיריה ומודעים לכל ההליכים והפעולות שיש לבצע בעבור מחיקת והפחתת סכומי החוב, ניתן יהיה להגיע להסדר ולהקל על החייבים.

חובות ישנים שעירייה עשויה לנסות לגבות
עיריות ומועצות, נוהגות למצוא חובות ישנים ולחייב את החייבים, למרות שקיים חוק התיישנות שזמנו הינו 7 שנים מיום החוב. דיני ההתיישנות הם אמנם סבוכים, מה שכן, לא ניתן לצפות מחייב שישמור מסמכים המעידים על תשלום החוב שנים רבות. עורך הדין המתמחה בתחום, יוכל לסייע לכם בכל מה שקשור אל סגירת חובות בעירייה- כל מה שצריך לדעת. רבים מצליחים להפחית או למחוק את החוב לעיריות או למועצות מתוקף הידע שלהם בחוקים אלה. במקרה של חובות ישנים, ביהמ"ש, יעכב את ההליכים בשלב הראשון ואם ימצא, כי אכן החובות הם שינים סוף ההליך יהיה ביטול החוב.


אל תנסו למחוק חובות בעירייה בעצמכם
כאשר ישנם חובות והחלו ההליכים לגבייתם, כדאי מאוד לפנות לעורך דין שתחומו הוא סגירת חובות בעירייה- כל מה שצריך לדעת. מי שינסה לחסוך בשכר טרח עורך דין, לא יצליח ברוב המקרים למחוק חובות או לחלופין, להגיע להסדר כלשהו וכן, עליו לדעת, ממה מורכב החוב שכן, בתי המשפט אינם מסכימים לעובדה, כי תיק ההוצל"פ ישמש כ"תכנית חיסכון" עבור הזוכים. יש לציין, כי עיריות ומועצות מקומיות רבות, פועלות מחוסר תום לב, כשאר הן גובות חובות שכבר חל בהם חוק ההתיישנות, מה שמראה לבתי המשפט כי העירייה או המועצה, חרגו מסמכותן. במקררים רבים, כאשר החייב זכאי היה להנחה, אשר לא קיבל אותה וההנחה לא נוצלה המחיקה של חובות הארנונה, תהיה בשיעור שבו ניתן היה לתת הנחה. כל הפרטים האלה, ימצא עורך הדין ויעבור על פירוט החוב, כך שיוכל לייצג את מרשו מול המועצה המקומית או העיריה.

עוד נושאים שאולי יעניינו אותך:

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי 2019

החוק החדש מעביר את האחריות לרשות האכיפה והגבייה (הוצאה לפועל לשעבר) על חייבים יחידים שחובותיהם נמוכים מ-150 אלף שקל , ואילו חייבים שחובותיהם עולים מ- 150 אלף שקל יהיו באחריות האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי, שמעכשיו ייקרא "הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".

קרא עוד »
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

מלאו את הפרטים בטופס המצורף

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק:

שירותי המשרד:

כפתור נגישות

משרד עורכי הדין אלגבי אגבלי מלכית המומחים בישראל למחיקת חובות השאירו פרטים עכשיו: