שעות פעילות

ראשון - חמישי : 9:00 - 17:30

מגדל הכשרת היישוב

ז'בוטינסקי 9, בני ברק

0723936594

24/7 מענה אנושי

מיקומך באתר:

בלוג המרכז להסדרת חובות

מומחים במציאת פתרונות לבעלי חובות

מדריך למחיקת חובות

המדריך למחיקת חובות

זה מתחיל במכתב מהוצאה לפועל. אתה מודע למצבך, התזרים שלילי, המזומן כבר לא נזיל, ופתאום נקלעת לחובות גדולים שאינך יודע כיצד לצאת מהם. אתם יודע שיש כאלה שמשלמים כבר שנים ללשכת ההוצאה לפועל, וגם אתה עלול למצוא את עצמך בקרוב שם. הסחרחורת והטלטלה הגדולה שעוברים בעלי חובות בישראל היום היא אינה פשוטה. בוץ החובות מעיב על חייהם, והם לא מצליחים לעמוד מול הנושים ולהחזיר החובות. בספטמבר 2015 יצא החוק למחיקת חובות הקובע מתן הפטר לחייב שהוא מוגבל באמצעים. תיקון זה נקבע כהוראת שעה לשלוש שנים. מי שמעוניין להתחיל את תהליך מחיקת החובות הנתון במסגרת החוק, עליו לפנות אל עורך דין מומחה למחיקת חובות, כך שיוכל למצוא את ההקלות הרלוונטיות אליו במסגרת החוק. כמו כן, יש לבקש הפטר שיהיה תקף לכל חובות החייב, כך שיוכל למחוק את חובותיו מדובר על חובות שאינם כוללים את החובות הבאים: מזונות, משכנתא, קנס פלילי או מנהלי.


קריטריונים לקבלת צו הפטר


מי שמבקש צו הפטר, עליו לדעת כי הוא יהיה חייב שהוכרז כחייב מוגבל באמצעים ארבע שנים לפני הגשת בקשת ההפטר. יש לדעת כי מי שמועמד להגיש את ההפטר, עליו להגיע לסכום כולל של החוב שלא עלה על 800,000 ₪ הכוללים אף חובות שהם בלתי ניתנים להפטר. יש לציין, כי חייב המחזיק בנכסים שניתן לעקל אותם באופן מימושם ע"י מכירה, אינו יכול לבקש הפטר. החייב עמד בתשלומיו להוצאה לפועל במשך שלוש שנים לפחות לפני הגשת בקשה להפטר. החייב ביום הגשת הבקשה, אינו בהליך פשיטת רגל. לא נכל חייב, יוכל לקבל הפטר, אך ניתן בהחלט להתייעץ עם עורך דין המתמחה במחיקת חובות, שיוכל לכוון את החייב להסדרים נוחים.

בקשת הפטר באופן עצמאי לרשם


לעיתים, ניתן לחסוך את ההוצאות המשפטיות ולגשת ישירות לרשם בלשכת ההוצל"פ, במידה וישנה סיבה שהחייב לא עמד בתשלומיו במקרים הבאים:
החייב חלה באופן פתאומי ולא יכול היה לעבוד ולהשתכר כך שיחזיר את החוב
נכות פתאומית כתוצאה מתאונה.


חייב אשר עמד בקריטריונים של החוק, יוכל להגיש בקשה להפטר כך שיוכל לחסוך את ההליכים של פשיטת רגל בבית המשפט.


אנו במרכז למחיקת חובות מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר על מנת לקבל פרטים אודות מצבכם וההקלות המגיעות לכם בחוק מחיקת חובות. נשמח לעמוד לשירותכם.

עוד נושאים שאולי יעניינו אותך:

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי 2019

החוק החדש מעביר את האחריות לרשות האכיפה והגבייה (הוצאה לפועל לשעבר) על חייבים יחידים שחובותיהם נמוכים מ-150 אלף שקל , ואילו חייבים שחובותיהם עולים מ- 150 אלף שקל יהיו באחריות האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי, שמעכשיו ייקרא "הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".

קרא עוד »
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

מלאו את הפרטים בטופס המצורף

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק:

שירותי המשרד:

כפתור נגישות

משרד עורכי הדין אלגבי אגבלי מלכית המומחים בישראל למחיקת חובות השאירו פרטים עכשיו: