שעות פעילות

ראשון - חמישי : 9:00 - 17:30

מגדל הכשרת היישוב

ז'בוטינסקי 9, בני ברק

0723936594

24/7 מענה אנושי

מיקומך באתר:

בלוג המרכז להסדרת חובות

מומחים במציאת פתרונות לבעלי חובות

הסדר חוב בהוצאה לפועל

רשות האכיפה והגבייה, החלה ביוזמה לקידום הסדרים לסילוק חובות שנוצרו לפני שנת 2007, מול גופים במשק כצו חברת התקשורת, בנקים וכדומה. עיכוב ההליכים בהוצאה לפועל נועד, להביא לסגירת תיקים באמצעות הסדר חוב בהוצאה לפועל. הסדרים אה, יאפשרו פריסת תשלומים נוחה לחייב וההחזר של החוב, יהיה מהיר יותר. ניתן למצוא שני סוגים של חובות, כאלה שהחייבים הם אנשים פרטיים וכאלה שהן חברות. אחד ההבדלים בקיימים, בין חייב שהוא אדם פרטי, לבין חברה שהיא חברה בע"מ שקיים מסך משפטי שמגן על בעלי החברה, מפני עיקול נכסיהם הפרטיים.

מה כדאי לברר לפני תשלום והסדר החוב בהוצל"פ?
יש לברר לפני הסדר חוב בהוצאה לפועל, אם אתה חייב את הכספים שדורשים מכם, או שהזוכה מנסה לעשות כסף מהחוב שלך, האם מדובר משיקים שבוטלו ולא היה בהם תמורה? יש להתייעץ תמיד עם עוה"ד שלכם ולא לגשת בעצמכם לנסות להגיע להסדר מול ההוצל"פ. ניתן להגיש בקשה לביטול פסה"ד שבגינו נפתח לכם תיק בהוצל"פ. אם ביררתם והחוב אכן מוצדק, ניתן לפרוע את החוב במלואו באמצעות תשלום החוב בדואר או בלשכת ההוצל"פ. במידה ואינכם יכולים לפרוע את החוב מיד, יש לפנות לזוכה או ב"כ הזוכה ולהגיע עמו להסדר לגבי דרך פירעון החוב.


ערכו הסכמה בכתב לגבי פירעון התשלומים מול הזוכים
כאשר אתם עומדים מול הסדר חוב בהוצאה לפועל, יש לכתוב הסכם ולדווח על כך לראש ההוצל"פ. את החוב, יש לשלם באמצעות שוברים שקיבלתם מההוצל"פ או בבנק הדואר. יש לציין, כי יתרת החוב, נושאת ריבית והצמדה. יש לערוך מעקב אחר התשלומים ולשמור את שוברי התשלום בקלסר או מעטפה, כך שתמיד תהיה לכם הוכחה בדבר תשלום החוב. לאחר כל תשלום, יש לבקש בטופס בקשת חייב מתאים את הוכחת הקטנת החוב לאחר התשלומים שביצעתם. יש להגיש בקשה לראש ההוצל"פ לבטל את ההליכים נגדכם ולסגור את התיק, במידה וסיימתם בתיק את התשלומים. את כל המידע הזה יש לזכור בטרם תפנו ללשכת ההוצל"פ בדבר הסדר חובכם, או לפנות לעו"ד אשר יסייע לכם בהליכים שעשויים להיות מייגעים.

עוד נושאים שאולי יעניינו אותך:

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי 2019

החוק החדש מעביר את האחריות לרשות האכיפה והגבייה (הוצאה לפועל לשעבר) על חייבים יחידים שחובותיהם נמוכים מ-150 אלף שקל , ואילו חייבים שחובותיהם עולים מ- 150 אלף שקל יהיו באחריות האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי, שמעכשיו ייקרא "הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".

קרא עוד »
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

מלאו את הפרטים בטופס המצורף

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק:

שירותי המשרד:

כפתור נגישות

משרד עורכי הדין אלגבי אגבלי מלכית המומחים בישראל למחיקת חובות השאירו פרטים עכשיו: