שעות פעילות

ראשון - חמישי : 9:00 - 17:30

מגדל הכשרת היישוב

ז'בוטינסקי 9, בני ברק

0723936594

24/7 מענה אנושי

מיקומך באתר:

בלוג המרכז להסדרת חובות

מומחים במציאת פתרונות לבעלי חובות

אז מה יש לעשות לפני שמחליטים לבקש מבית המשפט להיכנס להליך חדלות פירעון?

החל מספטמבר 2019 נכנס לתוקף החוק החדש חדלות פירעון ושיקום כלכלי, שנועד להביא את החייב לשיקום כלכלי, תוך שמירה על האינטרסים של נושיו. תקופת הקורונה, רוויית האתגרים, הביאה את ראשי מערכת המשפט והחקיקה להוביל מספר הקלות נוספות. בין ההקלות עומדות אפשרויות להקפאת החוב וגישה ישירה להקפאת הליכים, אשר נועדו להקל על בעלי החוב בתקופה הקשה, יחד עם זאת ככל ואתה מעוניין להימנע מהליך פשיטת רגל או חדלות פירעון גם עבורך יש פתרונות במסגרתם תצא לחיים חדשים ללא חובות ותשמור באופן יחסי על דירוג האשראי שלך לטובת עתיד כלכלי טוב יותר.

אז מה יש לעשות לפני שמחליטים לבקש מבית המשפט להיכנס להליך חדלות פירעון?

יש מספר דרכים לצאת מתסבוכת כלכלית, כלומר יש עוד דרכים למחוק את החוב, חוץ מהליך חדלות פירעון.

מניסיוני, תהליך פשיטת רגל הוא אינו תהליך של מה בכך גם לפי חוק חדלות פירעון החדש ולדעתי צריך להגיע אליו רק אחרי שניסינו כל הדרכים האחרות.

הרבה חייבים לא מצליחים להבין כיצד אנשי עסקים (טייקונים) מצליחים למחוק חלקים גדולים מחובותיהם מבלי שנכנסו להליך פשיטת רגל – מדוע הבנקים מוותרים על כספים רבים, ולא נלחמים באותם אנשי עסקים שיפרעו את החוב, ולמה הבנקים "הגדולים" בוחרים להיאבק דווקא באזרח "הקטן", וזאת למרות גובה החוב הקטן באופן יחסי לאותם אנשי עסקים.

בהליך חדלות פירעון ושיקום כלכלי, ניתן למחוק חובות, בדיוק כמו שמחקנו חובות בהליך פשיטת הרגל הקודם, עובדה זו ידועה היטב לבנקים ולייתר הנושים. הלכה למעשה ברוב המוחץ של המקרים, לבנקים ולייתר הנושים אין כל תועלת אמתית בניהול ההליך שבסופו יקבע בית המשפט כי החוב נמחק. והיום לפי החוק החדש אפילו מהר יותר.

על כן, הבנקים מסכימים במקרים רבים, ובמיוחד עכשיו בזמן משבר הקורנה והגל השני, למחול על חלקים גדולים מגובה החוב, העיקר לקבל חלק מכספם, בטרם יפנה החייב להליך ארוך של חדלות פירעון ופשיטת רגל.

במילים אחרות, במרבית המקרים הבנק או כל נושה אחר, ינהל משא ומתן עם החייב על גובה החוב ואפילו על תכנית תשלומים נוחה, הכול מבלי שיאלץ החייב לגשת להליך של חדלות פירעון ופשיטת רגל, ומבלי שיגרם לו נזק בלתי הפיך בדירוג האשראי .(bdi)

אם ברצונך לסגור במהירות את התיק ולא להיכנס להליך ארוך ומתיש, יש לך מספר אופציות:

פשרה על בסיס תשלום חד פעמי במזומן

בתשלום חד פעמי במזומן, תוכל לקבל הנחה שתנוע בין 20 ל-70 אחוז מגובה החוב העדכני. חשוב שתבין, ככל שהחוב שלך גדול יותר, כך ההנחה שתקבל גבוהה יותר, במקרים רבים בהם עדין לא תבעו אותך או שעדין לא ניתן פסק דין כנגדך נצליח להשיג עבורך תקופה של כ12 חודשים בהם לא תשלם את החוב, מבלי שהנושה יוכל להטיל עליך עיקולים והגבלות ובפועל נשיג עבורך זמן לגייס את ההון הנדרש לצורך כיסוי החוב שבפשרה (החוב המוקטן לאחר ניהול הליכי המו"מ).

פשרה על בסיס תשלומים

פשרה מסוג זה, מתאימה יותר לחובות בהיקפים גדולים יותר. הסיכוי להוציא הנחות גבוהות בחובות כאלה נמוך, אך ישנם מקרים שניתן אף להגיע להנחות נוספות, ולכן מאפשרים פריסה בריבית נמוכה מהרגיל, גם במקרה כזה ננסה להשיג עבורך תקופה של כ-12 חודשים ללא עיקולים וללא הגבלות בזמן לפני שתתחיל לשלם את הפשרה.

פשרה על בסיס תשלומים לחלק מהחובות ולחלק אחר תשלום במזומן

ניתן להשתמש בפשרה על בסיס תשלום חד פעמי מזומן – לחובות הקטנים ופשרה על בסיס תשלומים לחובות הגדולים. כך נוכל לנסות למנוע את ההליך המתיש, המייגע והמגביל של פשיטת רגל וחדלות פירעון, במקרים רבים אף ניתן להיעזר בבן משפחה (הורים / אחים) אשר ייקח על עצמו הלוואה בפריסה נוחה ובריבית נמוכה,(כמובן הרבה יותר נמוכה מהריבית בה החייב מחויב בהוצאה לפועל) ובכספי ההלוואה ישלם את החובות במזומן. כך נוכל ליהנות מהנחה גדולה מהנושים, ומפריסה ארוכה ונוחה מהבנק המלווה. בין היתר, משרדנו יכול לסייע בקבלת הלוואה שכזאת מאחד מארבעת הבנקים הגדולים במדינה: פועלים, דיסקונט, לאומי או מזרחי טפחות.

הכתבה באדיבות צוות עורכי דין פשיטת רגל מטעם המרכז לפשיטת רגל ומחיקת חובות בהנהלתו של עורך הדין חן אגבלי.

*המידע המוצג כאן אינו מהווה יעוץ מכל סוג או המלצה לנקיטת הליך או אי נקיטת הליך.

נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת.

כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד!

נקלעת לחובות ואתה מרגיש שחרב מונחת לך על הצוואר?
אל תדאג יש דרך לצאת מהבלאגן!

משרד עורכי הדין אלגבי-אגבלי מומחים במחיקת חובות לסיים בזמן הקצר ביותר, עם כמה שפחות נזק, בלי שתוכרז כפושט רגל.

מלאו את הפרטים שלכם ותיהנו מפגישת ייעוץ ובדיקת התיק ללא תשלום:

עוד נושאים שאולי יעניינו אותך:

חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי 2019

החוק החדש מעביר את האחריות לרשות האכיפה והגבייה (הוצאה לפועל לשעבר) על חייבים יחידים שחובותיהם נמוכים מ-150 אלף שקל , ואילו חייבים שחובותיהם עולים מ- 150 אלף שקל יהיו באחריות האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי, שמעכשיו ייקרא "הממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי".

קרא עוד »
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

לקבלת ייעוץ טלפוני ראשוני בחינם

מלאו את הפרטים בטופס המצורף

מוזמנים לעקוב אחרינו בפייסבוק:

שירותי המשרד:

כפתור נגישות

משרד עורכי הדין אלגבי אגבלי מלכית המומחים בישראל למחיקת חובות השאירו פרטים עכשיו: