כאשר חייב, פונה להליך של פשיטת רגל, ניתן לקבוע מראש או להעריך, אן ההליך יסתיים עם הסדר נושים בפשיטת רגל, או בבקשת הפטר. ישנן שתי דרכים סיים את התיק של פש"ר. יש את הדרך הקצרה יותר וישנה הדרך הארוכה שהיא באמצעות בקשת הפטר. בגדול, זמן הוא כסף וככל שההליך יגיע לסיום מהיר יותר נדרש כמובן להציע יותר. במידה ואין לנו מה להציע מבחינת התשלום, הליך זה, של פש"ר, עשוי להגיע לתקופה של עד 5 שנים. החייב יגיש לכונס הנכסים או למנהל המיוחד, הצעה להסדר נושים לפי טופס קבוע. ההצעה תכלול פירעון של כל החובות כגון: מזונות, מסים, קנסות, ארנונה ושכ"ד
היתרון בהסדר נושים בפשיטת הרגל
ישנו יתרון בביצוע הסדר נושים בפשיטת רגל, והוא הליך רוחבי, אשר על פיו מוגשת הצעה אחידה לכל הנושים, שמחייבת את המיעוט הסרבן. החייב ייערך לגיבוש ההצעה, כאשר ברקע קיים עיכוב הליכים. עמדות הנושים תתרככנה והציפיות תרדנה באופן משמעותי, מעצם הכניסה להסכם פש"ר. חובות לנושים שלא יגישו תביעות חוב יימחקו על פי רוב, כך שכל הנונים הללו, יוצרים תנאים נוחים להסדר בר השגה. החייב, יגיש לכונס הנכסים או מנהל המיוחד, הצעה להסדר הנושים.
מה קורה אם הצעת החייב בדבר הסדר נושים לא הצליחה?
בכדי לקבל את עמדת הנושים, ייקבע מועד לדיון ואסיפת הנושים. לרוב, הנושים יביעו את עמדתם באמצעות טופס הסכמה או התנגדות, באמצעות פקס לפני מועד האסיפה. דיון בדבר פשיטת הרגל, יקיים 18 חודשים מיום צו הכינוס, כך שאם החייב, יצליח להעביר הסדר נושים בפשיטת רגל, לפני הדיון, ההליך אפילו יסתיים מבלי שהחייב יוכרז כפושט רגל. כלומר, לא יחולו על החייב הגבלות החלות על מי שהוכרז כפושט רגל, מדובר על הגבלות כגון: עו"ד, מתווך, חבר מועצה וכן, תפקידים ציבוריים נוספים. בשיקול הדעת של הנושים ביהמ"ש , אינו מתערב ונוטה יותר לאשר את ההסדר של הנושים שאושר על ידם. ישנם מקרים חריגים, אשר בהם ביהמ"ש יתערב , למשל, כאשר הוכח כי ההחלטה לא הייתה מוצדקת.